Van der Sloot: ‘Ik heb nog geen spanning’

| 09-03-2017

De waterpolosters van Swol 1894 maken zich op voor hun kampioensduel. Zaterdag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Twente en bij een overwinning zijn de Zwollenaren kampioen van de tweede klasse C. Trainster Mieke van der Sloot verwacht dat haar ploeg na afloop een feestje kan vieren, zo stelt ze overduidelijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Al een beetje zenuwactig Mieke?
“Nou, eerlijk gezegd nog helemaal niet. Ik begin net aan de voorbereidingen op de wedstrijd en zo vertrekken we naar Arnhem voor een oefenwedstrijd. Uiteraard heb ik zaterdag wel wat gezonde wedstrijdspanning, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel. Ik weet dat wij een goede ploeg hebben en als wij doen wat we kunnen, dan kan het bijna niet meer misgaan. Niet dat ik zeg dat we het zo even doen, want er komt natuurlijk wel een wat andere druk bij kijken. Maar ten opzichte van Twente zijn wij de betere ploeg. Dit mag ons niet ontglippen.”

Je spreekt over druk. Is de voorbereiding op deze wedstrijd daarom anders?
“Eigenlijk niet, het is niet anders dan anders. Al hebben we wel pittiger getraind dan normaal. Twente kan fysiek spelen en dat ligt ons niet zo, dus daar moeten we ons op voorbereiden. Donderdagavond spelen we ook nog een oefenwedstrijd in Arnhem, tegen een ploeg die een klasse hoger speelt. Daardoor krijg je toch een fysiek andere tegenstander en dat is goed. Dus nee, het is niet anders gegaan. Maar we hebben wel scherper getraind dan normaal.”

Jullie zijn er dus helemaal klaar voor?
“Tja, wat is klaar? Ik denk het wel, al zal dat voor iedereen anders zijn. Of ik zelf nog in actie ga komen, dat ligt helemaal aan de wedstrijd. Ik sta wel op papier en heb ook mijn badpak aan, maar dat durf ik nu nog niet te zeggen. Als er veel uitsluitingen zijn, of misschien wel blessures, dan is de kans er wel. In principe probeer ik het niet te doen, want uiteindelijk denk ik wel dat we er helemaal klaar voor zijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoe ziet jullie dag eruit?
“Het is ook nog eens een SuperSaturday, want ons tweede damesteam en het herenteam spelen ook thuis. Dat is sowieso al goed voor een feestje. Wij als dames organiseren het, dus zijn al vroeg in het bad om alles op te bouwen en zo. Daarna gaan we bij ons tweede kijken, want ook zij doen bij een overwinning nog mee om promotie. Daarna gaat de focus op onze eigen wedstrijd en hoop ik dat we een feestje kunnen vieren.”

Haha, zijn jullie een beetje goed in feestjes vieren?
“Het gaat ons wel aardig af ja, haha. Dat hebben we vorig seizoen wel laten zien en ook tijdens het SportGala trouwens. Ondanks dat we daar niets wonnen, waren we wel goed aanwezig. Dus het gaat ons zeker lukken!”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws