Van der Meulen: 'Het is daar altijd moeilijk'

| 14-09-2017

“Sparta heeft veel kwaliteiten en uit is het daar altijd moeilijk. Ze hebben veel nieuwe spelers die we nog niet kennen, maar we krijgen een tegenstander waaraan we de handen vol zullen hebben.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Marc van der Meulen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Sparta Nijkerk. Voor Berkum een vaak lastig te bespelen tegenstander.

© Rainer Fröhlich

Berkum kan terugkijken op een mooi debuut in de hoofdklasse B. Het seizoen begon met een verdienstelijke 0-0 bij AZSV en een week later werd de eerste driepunter bij elkaar gespeeld. Thuis tegen DFS Opheusden kwam Berkum door goals van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen met 2-0 voor, maar zag het de opponent in de slotfase alsnog langszij komen. Toch lukte het om te winnen, want in de blessuretijd was Van der Meulen goed voor de 3-2. “We hebben tegen DFS in de eerste helft heel goed gespeeld en na rust ging het redelijk. Het loopt goed bij ons en bijna iedereen is nu fit, dus we kunnen weer naar een goed resultaat toe werken” , blikt Marc van der Meulen alvast vooruit op het duel van komende zaterdag.

Tegenstander Sparta Nijkerk eindigde vorig seizoen op een keurige zevende plaats, maar zag in de zomer bijna een compleet elftal vertrekken. Toch lukte het de Nijkerkers om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten, want promovendus Zuidvogels werd met 4-1 over de knie gelegd. Een week later ging het echter mis, toen de ploeg op bezoek ging bij Excelsior '31. Jesse Buitenhuis miste in de eerste helft een strafschop, waarna Sparta Nijkerk in de tweede helft met 2-0 onderuit ging. De wedstrijd van zaterdag tussen Sparta Nijkerk en Berkum begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Carim Mesbah.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws