Van der Hart: ‘Er volle bak op klappen’

| 07-04-2017

Het zijn drukke tijden voor PEC Zwolle. Zaterdag speelde de Zwolse eredivisionist nog thuis tegen Excelsior, donderdag ging het op bezoek bij Roda JC en zondag wacht alweer een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Daarin treft PEC de koploper en dus kan het een rol gaan spelen in de titelrace. “Dat is zo, maar laten we vooral naar onszelf kijken”, zegt doelman Mickey van der Hart.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Van der Hart is het helemaal een bijzondere zondag. De goalie verdedigde van kleins af aan de kleuren van Ajax en heeft zodoende nog altijd warme gevoelens bij die club. Daarbij woont hij ook nog eens onder de rook van de hoofdstad en hebben familieleden en vrienden een duidelijke voorkeur voor de Amsterdammers. Van der Hart kan zijn naasten dus een fijne zondag bezorgen. “Ik heb er nog niets van gehoord, maar die berichtjes komen vast en zeker nog wel langs. Dat anti-Feyenoord speelt bij mij niet hoor, al heb ik in het geval van Ajax en Feyenoord wel een voorkeur voor Ajax. Het zit wel een beetje in mijn achterhoofd. Mocht het zondag lukken, dan rij ik in ieder geval met een goed gevoel terug naar Amsterdam.”

Laat duidelijk zijn: de titelrace is voor Van der Hart een bijkomend verhaal. Na de nederlaag van donderdag tegen Roda JC heeft PEC Zwolle de punten hard nodig om bij de ondersten weg te blijven en dat is ook voor de doelman prioriteit nummer één. De drie punten, daar gaat het om. Ajax en Feyenoord, het kampioenschap in de eredivisie, dat is nog minder dan bijzaak. “Wij kunnen onszelf zo goed als veilig spelen, maar dat konden we tegen Roda en Excelsior ook al. Helaas is dat niet gelukt. Laten we hopen dat drie keer scheepsrecht is”, stelt de keeper, die vrijdag nog altijd baalde van het verlies tegen Roda. “We lieten daar een mooie kans liggen. Ik heb vannacht ook slecht geslapen.”

Feyenoord-thuis, dat ligt PEC Zwolle de laatste jaren wel. De vier voorgaande ontmoetingen in Zwolle werden allemaal gewonnen en dus is er vertrouwen. “We moeten er volle bak op klappen, laten zien dat er hier niets te halen valt. Ik moet wel zeggen dat Feyenoord nu echt een heel goede ploeg heeft, beter dan de laatste jaren. Dat neemt niet weg dat er voor ons kansen liggen”, vertelt Van der Hart, die ook precies weet waar die kansen liggen. “In de omschakeling, op de counter, net als vorig jaar. En we moeten echt goed verdedigen, want we spelen niet voor niets tegen de koploper. Dit zijn de mooie wedstrijden”, sluit hij af.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Mickey van der Hart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws