Van den Ham wint na flinke inhaalrace

| 06-06-2016

Eric van den Ham is zaterdag winnaar geworden van de surivalrun in het Friese De Knipe. In de wedstrijdcategorie BSC begon de atleet van THOR Zwolle met een flinke achterstand, maar een weergaloze inhaalrace bracht hem alsnog de overwinning. Door een risicovolle sprong dwong Van den Ham op het laatste moment de zege af en daardoor staat hij derde in de nationale competitie.

Van den Ham moest vanaf het eerste moment een inhaalrace lopen, aangezien hij bij de start nog niet aanwezig was. De Zwollenaar stond niet op tijd in het startvak, waardoor hij circa dertig seconden later het parcours op liep. Van den Ham ging echter de een na de ander voorbij en na driekwart van de wedstrijd was de top vijf ineens in beeld. In totaal moesten er 25 pittige hindernissen worden bedwongen en op de allerlaatste pakte hij de koppositie. Van den Ham nam een risicovolle sprong, maar daardoor greep hij uiteindelijk wel de overwinning. Het was zijn eerste algemene zege van het seizoen en daarmee blijft hij derde in de nationale competitie. Jeroen Schuurman eindigde als negende, Harm-Jan Sietsma als vijftiende.

Op de zondag kwamen er nog meer THOR-atleten in actie. Er werd gestreden in de categorien TSC (lange survivalrun) en RUC (middellange surivivalrun). Alexander van Dalfsen werd in de categorie TSC knap achtste, terwijl Dries Kelderman op RUC de overwinning bij de veteranen greep. Hij kwam na 1 uur en 34 minuten over de streep en bleef daarmee concurrent Peter Baan ruim vier minuten voor. Over twee weken wordt de nationale competitie afgesloten met een wedstrijd in het Achterhoekse Harreveld.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws