Van den Belt keert terug op 't oude nest

| 31-05-2010

Na een jaar afwezigheid keert Herman van den Belt terug als trainer/hoofdcoach bij Landstede Basketbal. Van den Belt werkte het afgelopen seizoen als assistent-coach van Erik Braal bij WCA Giants in Brabant, waarmee hij de finale van de play-offs haalde. Daarvoor werkte hij in totaal dertien seizoenen als trainer/coach bij Landstede.

Toen Van den Belt Landstede verliet voor een avontuur in Brabant, liet hij een grote leegte in Zwolle achter. De Tovenaar van Zwolle was immers meer dan een decennium aan de Zwolse eredivisionist verbonden en wist met een beperkt budget meer dan eens de ‘grote clubs’ te verrassen. Met Landstede stond hij in het seizoen 2004/2005 in de finale van de beker en bereikte hij de finaleronde van de play-offs. Waardering kreeg hij vooral door het winnen van het Nederlands kampioenschap bij de junioren in 1999 en 2006. Van den Belt werd tweemaal uitgeroepen tot coach van het jaar.

Landstede Basketbal is bijzonder verheugd om Van den Belt weer als coach aan het werk te kunnen zien. Zeker nu de verbinding met het talentontwikkelingsprogramma basketbal concrete vormen heeft aangenomen in het Centre for Sports & Education. Van den Belt heeft aan de wieg gestaan van dit programma en krijgt nu alle gelegenheid om het verder te verdiepen.

Met ingang van de nieuwe competitie speelt Landstede de thuiswedstrijden in de nieuwe accommodatie; het Theater van de Sport, onderdeel van het splinternieuwe Landstede Sportcentrum aan het Rechterland in Zwolle. In de laatste week van september wordt dit sportcentrum officieel geopend en het basket- en volleybalseizoen afgetrapt. Later deze week zal de staf van Landstede Basketbal worden gepresenteerd.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws