Van de Vegte beslist Zwolse bekerderby

| 27-11-2010

De Zwolse bekerderby tussen Ulu Spor en Wijthmen is zaterdag in een 2-4 overwinning voor de bezoekers geëindigd. Wijthmen mag het daarom in de tweede knock-out ronde van de beker opnemen tegen SDC Putten, dat uitkomt in de zaterdaghoofdklasse C. Renzo van de Vegte besliste de wedstrijd diep in de tweede helft. Na een 2-2 ruststand leek de wedstrijd langzaam op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotfase sloeg Wijthmen alsnog toe. Met doelpunten in de tachtigste en 82ste minuut van de wedstrijd schoot Van de Vegte zijn ploeg toch naar winst.

“Dit duel had een andere winnaar kunnen hebben, maar op basis van conditie hebben wij denk ik gewonnen”, doelt Geert Bos, trainer van Wijthmen, op de twee late treffers van zijn aanvoerder. “Wij konden vandaag wat langer doorgaan dan Ulu Spor en dat heeft de doorslag gegeven, maar voetballend gezien waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Het duel, hoewel het dan een derby heet en het zelfs een bekerwedstrijd was, verliep ook erg gemoedelijk en zonder incidenten. De scheidsrechter heeft het vandaag zonder kaarten kunnen doen.”

Toch had men bij Wijthmen na afloop opnieuw alle reden om te balen. “Het verhaal is zo langzamerhand bekend, maar we hebben dit jaar nog geen wedstrijd met dezelfde opstelling kunnen spelen”, aldus Bos. “We misten vandaag al weer de nodige mensen vanwege blessures en we hebben er weer eentje zien uitvallen. Na een heel onschuldig duel met de doelman van Ulu Spor raakte Ruben de Jong geblesseerd aan zijn enkel. Hij kon niet verder, waardoor we nog meer moesten schuiven dan gebruikelijk. Het maakte het voetbal er al met al niet beter op!”

Voetbal, KNVB Beker, Wijthmen, Ulu Spor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws