Valse start voor basketballers Be Quick 2

| 30-09-2010

Heren 2 van de Zwolse basketbalvereniging Be Quick heeft haar allereerste wedstrijd in de eerste klasse dik verloren. In sporthal De Gerenlanden was het tweede team van Snipers veel te sterk. Het werd uiteindelijk 32-110 in het voordeel van de bezoekers.

Voor het team van coach Julius Rahakbauw was het dus absoluut geen prettig debuut in de eerste klasse. Snipers bepaalde vanaf de eerste minuut het tempo. In de eerste vijf minuten kon Be Quick dit tempo aardig bijbenen, maar na het eerste kwart stond het al wel 13-30. In het tweede kwart raakte Be Quick helemaal het spoor bijster, mede omdat meerdere spelers verzaakten hun opdrachten uit te voeren.

Met een ruststand van 18-61 probeerde coach Rahakbauw nog wel orde op zaken te stellen, maar door afwezigheid van enkele spelers had hij weinig troeven achter de hand. Desondanks viel de thuisploeg in het tweede bedrijf beter aan. Alleen in de afronding ging er nog het nodige mis. De Zwollenaren verloren uiteindelijk met 32-110, maar Rahakbauw blijft optimistisch “Vorig seizoen zijn wij géén kampioen geworden en toch durven wij uit te komen in een hogere klasse. Dat zegt wat over onze ambities. Er is nog voldoende werk aan de winkel en wat betreft ons debuut: eerste natje is geen natje…”

Be Quick ’28, Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws