Tweemaal zilver voor Judith Steenbergen

| 26-05-2014

De Zwolse stepster Judith Steenbergen heeft afgelopen weekend twee zilveren medailles bemachtigd. Tijdens het Eurocup-weekend reden de steppers wedstrijden op de KWC-baan in Kampen en op Flevonice in Biddinghuizen. Twee keer kwam Steenbergen tot een zilveren plak, twee keer moest ze collega Diana Klooster voor zich dulden.

Voor Stepteam Selles Kamperzeedijk en Stepteam Zwolle was het in zijn algemeenheid een succesvol weekend. Op zaterdag waren er bij de dames twee podiumplaatsen op de estafette. Team Selles 1 wist te winnen, terwijl het tweede team genoegen moest nemen met een derde plaats. Selles-lid Jan van der Weerd reed bij de masters naar een zeer verdienstelijke vierde plek, dezelfde plek die Jorian Duijm bij de cadetten wist te bemachtigen. Bij de junioren was er succes voor Judith Steenbergen, zij pakte achter Diana Klooster het zilver. Tot slot legde Diana van der Weerd bij de masters beslag op de derde plaats en dochter Marit pakte bij de cadetten de tweede plaats. Machiel Steenbergen eindigde bij de senioren als zevende.

Een dag later was Flevonice in Biddinghuizen het decor van de stepwedstrijden. De baan was ingekort tot drie kilometer en mede door de pittige wind was het parcours voor de buitenlandse deelnemers uiterst interessant. De races gingen over verschillende afstanden en opnieuw was er een medaille voor de Zwolse Judith Steenbergen. Zij pakte het zilver en moest alleen Diana Klooster opnieuw voor zich dulden. De grote ster van de dag was echter Selles-stepster Marit van der Weerd. Zij revancheerde zich van een tweede plaats op de zaterdag en versloeg zondag haar rivaal Fiona Olthof met een verschil van veertien honderdsten.

Steppen, Stepteam Zwolle, Judith Steenbergen, Machiel Steenbergen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws