Tweede overwinning Cricket Club Zwolle

| 08-06-2011

Cricket Club Zwolle heeft de tweede overwinning uit haar bestaan geboekt. Op bezoek bij Son werd er zondag onder zomerse omstandigheden gewonnen met 103 runs en 10 wickets voor Son tegen 107 runs voor Zwolle en slechts vier wickets: 0-2. Hierdoor blijft de debutant goed presteren in de vierde klasse. Na drie duels heeft de club nu al twee overwinningen geboekt.

De wedstrijd begon al goed voor de Zwolse formatie, toen captain Neville Andrews voor het eerst in de korte historie van de club de toss wist te winnen. Omdat eerder het duel tegen Hengelo verloren ging door het slechte batten, koos Andrews ervoor om nu als eerste te fielden. Dit pakte goed uit, want er werd over het algemeen goed en scherp gefield en gebowld. Zo vond ook Tjard de Haan: “Uitmuntend was het vangen van Jeroen Thon, die een kogel op point zonder blikken of blozen ving. Verder was het echt genieten in het veld van de inswingers van Danish Malik, de toverballen van Dinesh en de twee geweldige vangen van Hassan Mukadam.”

Na de lunch bleek al gauw dat de overwinning voor het oprapen lag. Na een lastige start was het captain Neville Andrews die zijn team bij de hand nam. Hij produceerde maar liefst 48 runs, wat genoeg bleek voor de zege. “Toen had Neville genoeg van het lopen tussen de wickets en sloeg met een enorme zes en een elegante vier de winnende runs”, aldus De Haan. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen de cricketers van Salland op het programma.

Cricket, Cricket Club Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws