Tweede nederlaag pupillen Blue Hakws

| 03-06-2012

In twee matige wedstrijden hebben de pupillen van Blue Hawks en WSB zaterdag de punten gedeeld. De Zwolse koploper profiteerde in de eerste wedstrijd veel van vrije lopen en kon de winst zo eenvoudig naar zich toe trekken, maar in de tweede honkbalpartij waren de rollen omgedraaid. Het betekende pas het tweede verlies in veertien duels voor de Zwolse pupillen. Bij Blue Hawks debuteerden Geffrey Boel en Sven Brinkhuis op de heuvel, terwijl Jesse en Stan Scholing hun officiƫle debuut in het team maakten.

In de eerste inning van de eerste wedstrijd gooide de pitcher van WSB zes vrije lopen en dus kregen de spelers van Blue Hawks weinig kans om honkslagen te slaan. Door verschillende gestolen honken en doorgeschoten ballen kon de voorsprong in de eerste slagbeurt al wel snel oplopen tot 0-6. Dat verschil kon WSB niet meer goed maken en zo won Blue Hawks het eerste potje met 4-9. In de tweede wedstrijd moest Geffrey nog wat wennen in zijn rol als pitcher. Hij gooide vier keer vier wijd op rij, waarna Sven het mocht proberen. Ook voor hem was het zijn debuut als pitcher bij de pupillen. Op zijn pitchen sloeg WSB driemaal de bal het veld in. Mede daardoor draaide de Apeldoornse ploeg in de eerste inning een 0-2 achterstand om in een 6-2 voorsprong. Blue Hawks kon hierna door hits van Jeandro Tromp en Rik Brinkhuis terug in de wedstrijd komen. De Zwollenaren kwamen zelfs met 7-11 voor, maar in de gelijkmakende derde inning poetste WSB dat nog weg: 12-11.

Aspiranten
Het aspirantenteam van Blue Hawks boekte zaterdag haar vierde overwinning uit vijf duels. Op eigen veld werd met 12-11 gewonnen van Knights. Daar moesten de Zwollenaren echter diep voor gaan, want na de tweede inning waren het de bezoekers die een 2-8 voorsprong hadden. Knights profiteerde van een groot aantal vrije lopen en veldfouten van Blue Hawks, dat in de gelijkmakende slagbeurt tot 6-8 kwam. In de laatste inning kreeg Blue Hawks drie punten tegen, waarna het kon profiteren van een ongelukkig uitgepakte pitcherswissel bij de bezoekers uit Leek. De honken stroomden snel vol en via enkele vrije lopen en een mooie bal in het achterveld kon de thuiswinst toch veilig worden gesteld.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws