Twee zeges voor pupillen Blue Hawks

| 20-05-2012

Het pupillenteam van Blue Hawks heeft zaterdag tegen Uitsmijters ‘55 geen punten verspeeld. De nummer zes uit het klassement kwam tegen de Zwolse koploper niet verder dan twee punten in twee wedstrijden. In beide wedstrijden maakte Blue Hawks het verschil al in de eerste inning. De honkballers uit Zwolle wonnen met 6-2 en 7-0.

In de eerste inning van de eerste wedstrijd scoorde de Zwolse ploeg al vijfmaal om een 5-0 voorsprong te nemen. Na vier wijd voor openingsslagman Jeandro Tromp volgden Stijn Bruins Slot, Jaimy Boel en Rik Brinkhuis met rake klappen. Stijn sloeg de bal voor twee honken het rechtsveld in. Rik joeg de bal zelfs voor vier honken het buitenveld in. En een honkslag van Renick Weert leverde uiteindelijk het vijfde Zwolse punt op. Hierna speelde Blue Hawks met de handrem erop. In de tweede en laatste Zwolse slagbeurt scoorde de thuisploeg alleen nog na een punt van Rik.

Pitcher Stijn Bruins Slot was vrijwel onbespeelbaar. Hij gooide drie innings met zes keer drie slag en kreeg pas de eerste loper op het honk in de derde inning. De linksvelder van Uitsmijters sloeg de bal voor een solohomerun diep het midveld in. Niet veel later scoorden de honkballers uit Almelo ook hun tweede punt na de eerste en enige vrije loop van Stijn. Voor Blue Hawks nam Lezra Selles in dit duel voor het eerst plaats achter de thuisplaat als catcher. Hij deed dat meer dan verdienstelijk.

De tweede wedstrijd werd een herhaling van het eerste duel. Blue Hawks had opnieuw de pitching goed voor elkaar, terwijl de pitcher van Uitsmijters maar met moeite de slagzone kon vinden. Ook nu kwam Blue Hawks al vroeg in het duel op voorsprong. Hits van Jaimy en Rik en zeven vrije lopen brachten onder meer Mart Ringnalda, Renick Weert en Nyo van den Wildenberg over de thuisplaat voor een 6-0 voorsprong. Met een tweehonkslag sloeg Jaimy in de tweede inning Mart voor zijn tweede punt van de wedstrijd over de thuisplaat om de voorsprong te vergroten en de eindstand te bepalen op 7-0.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws