Twee winstpartijen voor SV Zwolle Handbal

| 22-02-2016

SV Zwolle Handbal is na afgelopen weekend twee overwinningen rijker. De mannen boekten op bezoek bij E&A een zwaarbevochten 21-24 overwinning, terwijl de vrouwen geen enkele moeite hadden met laagvlieger SDOL. Mede door een doelpunt van keepster Taylor Onderberg keerde de vrouwenformatie met een ruime 9-21 zege terug naar Zwolle.

De heren moesten zaterdag alle zeilen bijzetten om tot een overwinning te komen. Na het eerste fluitsignaal trok E&A fel van leer en dat resulteerde al rap in een 4-1 achterstand. Via Rik Talens kwam SV Zwolle vervolgens wel iets terug, maar na een kwartier spelen was de marge alweer vier: 8-4. Toch wisten de Zwollenaren het tij te keren. E&A incasseerde vanwege een grove overtreding op Erwin van der Meij een rode kaart en daarmee was het hek van de dam. Bij rust stond SV Zwolle met 11-13 voor en in de tweede helft hield Zwolle die voorsprong vast. Lesley Rigter, goed voor vijf goals, maakte flink gebruik van zijn snelheid en daar had de opponent geen antwoord op. SV Zwolle won met 21-24 en behield daarmee de vierde plaats.

Simpel potje voor dames
Voor de dames van SV Zwolle was het zaterdag wel andere koek. De ploeg ging op bezoek bij SDOL, traditiegetrouw een lastige wedstrijd. Dat was dit jaar echter anders, want SV Zwolle liet werkelijk niets heel van de tegenstander. Bij rust was het ‘slechts’ 5-9, maar in het tweede bedrijf kwam SDOL niet verder dan vier punten. Aan de andere kant scoorde Zwolle er wel op los en in de slotfase kon zelfs goalie Taylor Onderberg nog een treffer maken. Zij gooide vanuit haar eigen doel de bal raak en zette daarmee de eindstand op 9-21.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws