Twee NK-medailles voor taekwondo'ers

| 22-01-2015

De Zwolse dames Danique Venema en Neelam Gajadin hebben afgelopen weekend tijdens het NK Taekwondo beide een medaille bemachtigd. Venema eindigde bij de junioren onder 63 kilogram als tweede, terwijl Gajadin brons won bij de junioren onder 52 kilogram. Taekwondo Oude Luttikhuis keerde met liefst zeventien bekers terug naar huis.

Taekwondo Oude Luttikhuis was zondag met liefst 25 deelnemers actief. Onder die deelnemers bevonden zich de Zwollenaren Danique Venema en Neelam Gajadin, die beide een succesvol NK beleefden. Venema kwam voor het eerst in actie tijdens een Nederlands kampioenschap en liet direct van zich horen. In de categorie junioren onder 63 kilogram won zij met grote overmacht de eerste twee partijen, waarna de Zwolse het in de finale op nam tegen Nayomi Latulola. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk en daardoor moest een golden point de wedstrijd beslissen. Latulola maakte uiteindelijk het laatste punt en daardoor mag zij zich een jaar lang Nederlands kampioene noemen.

Neelam Gajadin kwam in de categorie voor junioren onder 52 kilogram tot een bronzen medaille en zorgde zodoende voor de tweede Zwolse NK-medaille. In totaal greep Taekwondo Oude Luttikhuis, waar het Zwolse duo deel van uit maakt, vier gouden medailles. Bij de cadetten werden Chiel Nijhuis en Sven Reefman Nederlands kampioen, terwijl ook Joyce van Baaren en Manuel Pohan een titel bemachtigden. Zij deden dit in respectievelijk de categorie senioren onder 62 kilogram en veteranen boven 80 kilogram.

Taekwondo, Taekwondo Oude Luttikhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws