Twee medailles turnsters Kwiek en Lenig

| 08-04-2014

De Zwolse turnsters Hanne Haverkort en Sari Consten zijn afgelopen zaterdag met een medaille teruggekeerd naar Zwolle. De twee turnden in Nieuwsleusen de regiofinale van de vierde divisie en eindigden beide op het podium. Haverkort pakte het zilver, terwijl Consten een bronzen plak bemachtigde. Hiermee hebben beide dames zich geplaatst voor de districtsfinale.

Vanuit de voorwedstrijden en de play-offs had een groot deel van de Kwiek en Lenig-turnsters zich geplaatst voor de regiofinale. Zaterdag was het eerst de beurt aan drie jeugdturnsters. Jes Holtrup plaatste zich door een mooie vijfde plaats voor de districtsfinale, terwijl ook Andra Vredenborg zich in de categorie jeugd 2 wist te plaatsen. Zij eindigde als zevende, net genoeg voor een plaats in de districtsfinale. In de tweede wedstrijd van de dag kwamen er vier Zwolse pupillen en twee Zwolse junioren in actie. Sari Consten bleek het meest succesvol, want zij behaalde een mooie bronzen medaille en plaatste zich daarmee ook voor de districtsfinale. Demi La Faille en Ruth Meeske verzekerden zich eveneens van een ticket voor die eindstrijd.

De junioren Hanne Haverkort en Nienke Dijk kwamen zaterdag ook tot prima prestaties. Eerstgenoemde kreeg na alle toestellen de zilveren medaille omgehangen, terwijl Nienke Dijk als vijftiende eindigde. Hierdoor miste zij op een haar na de districtsfinale. Voor de senioren Jolyn Visser en Lise Drost bleek het niveau in de finale iets te hoog, zij kwamen tot een vijftiende en zestiende plaats. Mandy Heemstra haalde na een langdurige blessure de regiofinale, maar kon zich zaterdag niet plaatsen voor de districtsfinale. Uiteindelijk eindigde zij als zestiende, zes plaatsen onder de streep.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws