Turnsters laten zich zien in derde divisie

| 25-03-2014

Drie turnsters van het Zwolse Kwiek en Lenig hebben afgelopen zaterdag laten zien dat zij thuishoren in de derde divisie. De districtsfinale in Kampen leverde geen tastbare prijzen op, maar wel goede prestaties. In de categorie jeugd 2 liet Maren Bos mooie dingen zien, terwijl Chantal Brand en Milou van Assen bij de senioren prima presteerden.

Maren Bos was zaterdag de eerste Kwiek en Lenig-turnster die in actie mocht komen. De Zwolse begon met een mooie oefening op balk, waarop ze zonder aarzelen een nieuwe choreografie liet zien. Ook op vloer kwam Maren met een nieuw element. In haar acrobatische serie turnde ze succesvol een streksalto na de arabier flikflak, waardoor ze een hogere D-score behaalde. Uiteindelijk moest ze door een slepende voetblessure echter uit de wedstrijd stappen, dit tot teleurstelling van Maren zelf. Maar de turnster liet in de eerste oefeningen zien dat zij thuishoort in de derde divisie.

Na de opgave van Maren was het vervolgens de beurt aan de senioren Chantal Brand en Milou van Assen. Beide turnsters maakten dit wedstrijdseizoen de stap van de vierde naar de derde divisie, waardoor de oefenstof verzwaard moest worden. Dit vanwege de sterkere tegenstanders. Brand turnde naar een verdienstelijke elfde positie, terwijl collega Van Assen tot een zestiende plaats kwam. Hiermee lieten beide turnsters zien dat ze qua niveau mee kunnen doen in de derde visie. Een mooie prestatie.

Turnen, Kwiek en Lenig


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws