Turnster Demi la Faille naar districtsfinale

| 26-02-2013

De jonge turnster Demi la Faille van gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig heeft afgelopen zaterdag bij de finalewedstrijden in de derde divisie Oost een plaats bemachtigd in de districtsfinale. Demi eindigde in Kampen ondanks een val keurig als tiende, waardoor zij op 30 maart deel mag nemen aan de finales in Doetinchem. Naast Demi waren nog vijf Zwolse turnsters op verschillende niveaus actief in Kampen.

In de eerste wedstrijd van de dag turnden zaterdag de instappers D1. Met het toestel burg werd de dag begonnen, waarop de jonge Zwollenaren direct een goede indruk achter lieten. “Helaas was Sari Consten zaterdag afwezig, maar de overige meiden zetten met mooie en strakke oefeningen meteen de toon”, zo valt te lezen op de site van Kwiek en Lenig. Naast Demi waren ook Ruth Meeske, Lynn Reuvekamp en Sifra Kloekke actief. “Ruth, Lynn en Sifra turnden na de brug zelfs allemaal hun oefening op de balk uit. Demi viel, maar kreeg ondanks die val toch een mooie beoordeling. Uiteindelijk behaalden alle vier de meisjes op deze oefening een persoonlijk puntenrecord.” Op basis van alle oefeningen eindigde Demi als tiende, Ruth als vijftiende, Lynn als zeventiende en Sifra als achttiende.

Na de eerste wedstrijd volgden de jeugdturners uit niveau zes. De Zwolse turnsters Maren Bos en Floor Buter namen hier aan deel, waarbij vooral Floor een mooie beoordelingen kreeg. Uiteindelijk eindigde zij op een negende plaats, terwijl Maren genoegen moest nemen met een zeventiende plaats. Maren had wat pech, omdat enkele elementen op vloer net niet werden meegeteld. Daarnaast verbeterden de dames zich op sprong en eindigde Maren op brug zelfs als tweede. Floor eindigde uiteindelijk op een negende plaats, door op balk een mooie zesde plaats te bemachtigen.

Turnen, Kwiek en Lenig


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws