Travelbags/HV Zwolle start met twee zeges

| 09-01-2017

Travelbags/HV Zwolle is het nieuwe kalenderjaar zaterdag begonnen met twee overwinningen. De herenploeg, koploper in de tweede klasse A, had alle moeite met Havana, maar keerde uiteindelijk met een 19-21 zege huiswaarts. De dames van HV Zwolle hadden het aanzienlijk makkelijker, zij waren met liefst 18-36 te sterk voor Ha-STU.

© Annet van Raalten

De heren van HV Zwolle zijn al het gehele seizoen niet te verslaan en ook zaterdag trokken de Zwollenaren de overwinning over de streep. Makkelijk ging dat echter niet. De ploeg startte nog wel goed, verzamelde een voorsprong van negen punten, maar gaf die binnen de kortste keren uit handen. Bij rust stond HV Zwolle toch met 9-12 voor, maar ook die voorsprong was nog niet beslissend. Na de onderbreking bleef HV Zwolle sukkelen en mede daardoor verdween de spanning geen moment uit de wedstrijd. Havana rook bloed en ging op zoek naar de eerste stunt van 2017, maar dat lukte niet. HV Zwolle won met 19-21 en kon zodoende opgelucht ademhalen.

De wedstrijd van de dames kende een aanzienlijk ander verloop. Op bezoek bij Ha-STU verliep de openingsfase nog stroef (4-4), maar daarna kregen de Zwolse dames nog amper weerstand. Bij rust stond de formatie met 8-20 voor en ook in de tweede helft bleef het de betere. Ha-STU kreeg wel ruimte voor iets meer doelpogingen, maar de zege van Zwolle kwam geen moment meer in gevaar: 18-36.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws