Tourspel blijft spannend tot de laatste dag

| 24-07-2010

Met nog slechts twee etappes op het programma leidt Menno Peeters nog altijd het Tourspel van Sportief Zwolle. Ook in de etappe van Salies-de-Béarn naar Bordeaux, waar de koers bijna altijd eindigt in een massasprint, wist Menno genoeg punten te behalen om zijn naaste volgers op gepaste afstand te houden. Zijn voorsprong is nu 59 punten op Roel Kikkert en dat zou voldoende moeten zijn om ook na de afsluitende rit op zondag nog aan de leiding te staan.

De ploeg van Menno Peeters lijkt behoorlijk in balans te zijn door de aanwezigheid van een paar echte klimgeiten, enkele goede sprinters en een aantal tijdrijders. Geraint Thomas en Tony Martin zullen zeker punten gaan halen in de tijdrit van zaterdag, terwijl Edvald Boasson Hagen, Alessandro Petacchi, Thor Hushovd en Gerald Ciolek nog wel goed zullen zijn voor enkele punten op de Champs-Élysées, zondag in Parijs. Ook heeft Menno met Contador, Schleck en Petacchi maar liefst drie truidragers in zijn ploeg, wat dagelijks al goed is voor 22 punten.

De ploeg van Roel Kikkert wijkt niet heel veel af van die van Menno Peeters. Het verschil zit hem vooral in het aantal sprinters en tijdrijders. Mocht het zondag in Parijs in een sprint eindigen, zoals bijna standaard, dan lijkt Roel in het voordeel te zijn. Al heeft hij natuurlijk een gat van 59 punten te dichten. Ook Andre Lammers, lange tijd lijstaanvoerder, kan het Tourspel 2010 nog winnen. Met een team van sprinters en tijdrijders moet hij nog 68 punten goedmaken op de koploper. Belangrijkste voordeel van zijn ploeg? Cancellara!

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws