Tour: Roglic bewijst koploper goede dienst

| 19-07-2017

Primoz Roglic is woensdag winnaar geworden van de zeventiende etappe van de Tour de France en daar is Frans Verkoulen, koploper in het Sportief Zwolle Tourspel 2017, vast en zeker bijzonder blij mee. De lijstaanvoerder besloot Roglic op te nemen in zijn ploeg en daarmee schudt hij de concurrentie voorlopig van zijn af. Marcel Kittel, tot en met woensdag de drager van het groen, moest de Tour noodgedwongen verlaten.

Het was een hectische en bovenal mooie etappe. Al vroeg in de rit kreeg het peloton te maken met een grote valpartij, waar ook Marcel Kittel bij betrokken was. De Duitse topsprinter kon uiteindelijk niet verder en droeg zodoende het groen over aan Michael Matthews. De rit ging over klassiekers als de Telégraphe en de Galibier en daarop bleef Primoz Roglic verrassend genoeg als sterkste over. De rijder van Lotto-Jumbo sprong weg uit de kopgroep en reed via een schitterende solo naar de etappezege. Achter hem kreeg Fabio Aru de grootste tik te verwerken. De Italiaan kon op de Galibier niet mee met zijn concurrenten en verloor uiteindelijk een halve minuut. In het algemeen klassement staat hij nu vierde.

In het Sportief Zwolle Tourspel 2017 zette koploper Frans Verkoulen een flinke stap naar de overwinning. De koploper beschikte over de winnaar van de etappe en daardoor liep hij weg van de andere ploegleiders. Nummer twee Manfred Hageman heeft een achterstand van 75 punten, terwijl nummer drie Leon Pereboom liefst 92 punten moet zien goed te maken. Donderdag staat er wederom een pittige etappe op het programma. Het peloton rijdt dan onder andere over de Col de Vars, om te eindigen met een beklimming van buitencategorie: de Izoard.

Wielrennen, Tourspel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws