Tour: Porte, Gesink en Thomas uit de Tour

| 09-07-2017

De negende etappe van de Tour de France heeft zondag veel renners - én de nodige ploegleiders in het Sportief Zwolle Tourspel 2017 - beroofd van hun ambities. Het opvallendste slachtoffer van de zware bergrit was Richie Porte (geselecteerd door 474 ploegleiders), die vooraf werd bestempeld als belangrijkste uitdager van Chris Froome. De nummer vijf van het algemeen klassement ging in de afdaling van de Mont du Chat hard onderuit en verliet de Tour in een ambulance.

Porte miste een bocht, kwam naast het asfalt terecht, gleed vervolgens over de weg en nam Daniel Martin in zijn val mee. Porte, kopman van BMC en uitdager van Chris Froome, bleef zwaar geblesseerd liggen. Per brancard werd hij weggevoerd. Ook Robert Gesink moest noodgedwongen de Tour de France verlaten. De renner van Lotto-Jumbo was in de eerste kilometers van de negende etappe naar Chambéry betrokken bij een valpartij en kon niet verder. Bij de val liep Gesink een breuk in zijn wervelkolom op. Volgens de arts die Gesink heeft onderzocht betreft het een stabiele breuk. Er moet een korset voor hem worden gemaakt, hetgeen één tot twee dagen kan duren. Tot die tijd blijft Gesink in het ziekenhuis in Chambéry.

De Italiaan Manuele Mori (UAE Team Emirates) was bij dezelfde valpartij betrokken en heeft de Tour ook moeten verlaten. Gesink kwam zonder klassementsambities naar Frankrijk. Hij richtte zijn pijlen op een ritzege. Zaterdag eindigde hij in de achtste etappe nog knap als tweede. In de afdaling van de Col de la Biche ging Geraint Thomas onderuit en ook voor de Brit viel het doek. De renner van Sky stond tweede in het klassement en was een belangrijke knecht van Chris Froome.

Wielrennen, Tourspel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws