Tour du ALS sportiefste schoolinitiatief

| 31-01-2015

Het Greijdanus College heeft zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle de prijs voor het sportiefste schoolinitiatief van 2014 in ontvangst genomen. Twaalf leerlingen en vier medewerkers van de school namen afgelopen jaar deel aan de Tour du ALS en werden daarvoor beloond met de Laurus-sportprijs. Het bronzen beeld werd uitgereikt door Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de categorie sportiefste schoolinitiatief nam het Greijdanus College het op tegen Hogeschool Windesheim en het Thomas a Kempis College. Eerstgenoemde organiseerde met behulp van Calo-studenten een sportdag voor VG Sport, terwijl het Thomas a Kempis College geld inzamelde voor KiKa. Uiteindelijk ging het initiatief van het Greijdanus College met de prijs aan de haal. “We willen zeker nog dingen gaan ondernemen. Misschien dat er dan wel weer zo’n mooie prijs op ons staat te wachten”, vertelt één van de initiatiefnemers.

Twaalf leerlingen en vier medewerkers van het Greijdanus College namen in 2014 deel aan de Tour du ALS. Zij beklommen één, twee of drie keer per fiets de Mont Ventoux voor het goede doel. Om zoveel mogelijk geld op te halen werden er zowel individueel als schoolbreed activiteiten op touw gezet. De leerlingen en medewerkers hebben tijdens de actie ervaren wat het is om jezelf sportieve doelen te stellen en daar ook voor te gaan. Daarnaast waren teamgevoel, het verleggen van eigen grenzen en het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en anderen prachtige effecten van dit project. Deze sportieve actie leverde zo’n 35.000 euro op.

© Annet van Raalten
Wielrennen, Fietsen, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws