Topwedstrijden sportacrobatiek in Zwolle

| 23-04-2011

Het Landstede Sportcentrum vormt in het weekend van 7 en 8 mei het decor voor topwedstrijden sportacrobatiek. De beste sportacrobaten uit het land mogen dan in Zwolle proberen zich te kwalificeren voor het NK, dat eind juni in Hellendoorn wordt gehouden.

Deze plaatsingswedstrijden in Zwolle worden georganiseerd door WRZV Landstede Sportacrobatiek in samenwerking met de commissie acrogym van de KNGU. Het gaat om wedstrijden in de landelijke hoogste klasse: niveaus A en B. Deze plaatsingswedstrijden zijn tevens kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap in oktober in Bulgarije. Namens de organiserende vereniging uit Zwolle doen er vijftien teams mee, zowel op zaterdag als zondag. Twee teams hebben in een eerder stadium al de limiet voor het EK gehaald: het ‘herenpaar A junior’ met Mark Witvoet en Leon van Dam en het ‘mixpaar A jeugd’ met Rik van Selling en Juliët van Dam.

Beide dagen begint het sportevenement om 9.45 uur. Op zowel zaterdag 7 mei als zondag 8 mei is er een ochtendwedstrijd en een middagwedstrijd. De middagwedstrijden starten rond 14.15 uur. De toegang bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 1,50 euro. Voor 1,50 euro extra ontvang je een boekje met wedstrijdinformatie en een pen.

Gymnastiek, Landstede Sportcentrum, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws