Topper Dicky Palyama ontbreekt in Zwolle

| 08-06-2010

Badmintonner Dicky Palyama doet eind juni in Zwolle niet mee aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen. Dat heeft Rob Konings, technisch manager van landskampioen Van Zundert VELO, dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in Zwolle laten weten. “Ter voorbereiding op het WK in augustus bereidt onze kopman zich voor in Azië. Dus wij zullen niet met onze sterkste opstelling naar Zwolle komen, maar wel met enkele talentvolle jeugdspelers”, aldus Konings.

Voor de organisatie is de absentie van Palyama een kleine tegenvaller, maar ook niet meer dan dat. Er komen immers 22 ijzersterke badmintonclubs uit Europa van 23 tot en met 27 juni naar de ZBC-hal in Zwolle, dus topbadminton is gegarandeerd. Het badmintontoernooi voor landskampioenen wordt dit jaar voor de zevende keer in Nederland gehouden en voor het eerst in Zwolle. Tot grote tevredenheid van wethouder Gerrit Piek. “Het is vooral mooi dat dit evenement de breedtesport in Zwolle stimuleert”, stelt Peik. “Met de komst van deze topspelers wordt de badmintonsport zichtbaar in de regio. En hopelijk geeft het Europa Cup-toernooi een impuls om ledengroei te realiseren bij de diverse Zwolse badmintonverenigingen. Het is nu aan de verenigingen om hier op in te springen.”

Grote kanshebber voor het winnen van de Europa Cup in Zwolle is het Russische Favorit-Ramenskoe, dat vorig jaar in Sofia zegevierde. Overigens mag Rusland met twee clubs meedoen aan het Europees bekertoernooi. Dit vanwege het feit dat de Russen de kampioen van 2009 in hun midden hebben. Naast Rusland is Nederland - als organisator - het enige land met twee deelnemende clubs. Landskampioen Van Zundert VELO is actief in Zwolle en nummer twee Van Zijderveld doet mee. En Van Zijderveld mag als nummer twee van ons land beslist niet onderschat worden. “In tegenstelling tot VELO komen wij wel met de sterkste opstelling. En wij hopen dat wij onze prestatie van vorig jaar kunnen verbeteren”, zegt Van Zijderveld-coach Joris van Soerland. De club uit Amstelveen bereikte in Sofia de kwartfinale.

ZBC Sporthal, Badminton

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws