Titel moet boost geven aan rolstoelhockey

| 19-05-2014

De rolstoelhockeyers (handbewogen) van ReVAS de Peperbus zijn overtuigend kampioen geworden in de derde klasse van de rolstoelhockeycompetitie. Hierdoor promoveert de Zwolse formatie, die onder leiding staat van Jan Boers en Ramon Vliegenthart, naar de tweede klasse. “We hebben er hard voor getraind. Het zou mooi zijn als dit een boost geeft aan het rolstoelhockey in Zwolle”, stelt Vliegenthart.

“Volgend jaar willen we ons handhaven in de tweede klasse. Onlangs hebben we een boarding kunnen aanschaffen, waarmee we nog gerichter kunnen trainen.” De boarding is mogelijk gemaakt door een donatie van het Hervormd Weeshuis en een sponsoractie van het Gymnasium Celeanum. De hockeyers van ReVAS de Peperbus trainen elke dinsdag van 18.45 tot 20.15 uur in de sportzaal van De Vogellanden. Wil je een keer meetrainen? Stuur dan een e-mail naar ramon.vliegenthartno@spmziggo.nl of ans.jan72no@spmhome.nl. Zelf geen sportrolstoel? Geen probleem, want er zijn sportrolstoelen aanwezig.

Rolstoelhockey is ook mogelijk voor hockeyers die vanwege bijvoorbeeld een knie- of enkelblessure niet meer lopend kunnen hockeyen, maar nog wel graag de sport willen blijven beoefenen. ReVAS de Peperbus daagt deze spelers uit om het spel een keer vanuit de rolstoel te ervaren. Voor meer informatie over aangepast sporten, kun je contact opnemen met de afdeling aangepast sporten van SportService Zwolle: 038-4236686 of l.boetesno@spmsportservicezwolle.nl.

SportService Zwolle, Hockey, ReVAS de Peperbus, G-sporten, Rolstoelhockey

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws