Tiebreak in plaats van derde set door hitte

| 10-07-2010

De organisatie van de Telstar PAF Open heeft een wijziging doorgevoerd. Door de tropische temperaturen wordt er in het laatste weekend van het tennistoernooi geen volledige derde set meer gespeeld. In plaatst daarvan moet bij een 1-1 stand een supertiebreak (tot en met de tien) voor de beslissing zorgen.

Vrijdagavond speelden onder andere Johan van Urk en Bernd Egberink zo’n supertiebreak. De kraker in de categorie ‘heren enkel 3’ werd uiteindelijk gewonnen door Johan, maar dat ging zeker niet vanzelf. De eerste set ging namelijk met maar liefst 6-1 naar Bernd. In de tweede set knokte Johan zich terug in de wedstrijd en won de set met 7-5, waarna er een supertiebreak gespeeld moest worden. In die supertiebreak was Johan de gelukkigste.

In een andere thriller op het tennispark van PAF waren Claudia Löwik en Rianne Buist de hoofdrolspeelsters. De partij tussen beide dames (enkel 3/4) werd nachtwerk. Om twee minuten over twee werd het duel pas beslist. Rianne trok aan het kortste eind en Claudia zegevierde. Klik hier voor de uitslagen van vrijdag en het programma voor zaterdag.

PAF, Tennis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws