THOR Zwolle haalt volop prijzen binnen

| 02-05-2016

De atleten van Survivalrun THOR Zwolle hebben zondag tijdens de survivalrun van Oldenzaal verschillende hoofdprijzen in de wacht gesleept. Bij de BSC wedstrijdlopers won Eric van den Ham de strijd bij de veteranen, terwijl THOR ook de teamrun op haar naam zette. De Zwolse viermansformatie bleef de concurrentie dik vijf minuten voor.

In Oldenzaal moesten de atleten van THOR een snel parcours van 7 kilometer afleggen. In het prachtige Hulsbeekse bos stond er veel koud water te wachten, dit afgewisseld met liefst 31 technische hindernissen. In veel categorie├źn bleek de eindhindernis doorslaggevend, zo ook in de strijd bij de BSC wedstrijdlopers. De top drie klom op nagenoeg hetzelfde moment de eindhindernis op, waarna de heren diverse keren van positie wisselden. Uiteindelijk moest Zwollenaar Eric van den Ham genoegen nemen met een tweede plaats, maar wel werd hij winnaar bij de veteranen. Met dat resultaat verstevigde hij tevens zijn koppositie in de veteranenklasse van de nationale competitie.

Later op de dag kwamen de diverse trainingsgroepen gezamenlijk in actie. Aan de teamrun deed een viermansteam van THOR mee en die ploeg won op zeer overtuigende wijze. Uiteindelijk bleef THOR de rest van het deelnemersveld vijf minuten voor en daarmee lijkt de formatie op de goede weg richting de Ultra Survival Run van begin juli. Deze meerdaagse survivalrun wordt gehouden in het kader van het 25-jarig bestaan van de sport en loopt van Leeuwarden, via Zwartsluis en Zwolle, naar Beltrum. Voor wat betreft de nationale competitie staan er nog twee survivalruns op het programma. Op 4 juni is het Friese De Knipe de locatie, waarna twee weken later de competitie wordt afgesloten in Harreveld.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws