THOR volop in de prijzen in Kootstertille

| 13-03-2017

THOR Zwolle is afgelopen weekend flink in de prijzen gevallen in Kootstertille. In totaal deden er dertig atleten van de Zwolse vereniging mee aan de Friese survivalrun, waarvan er liefst drie een hoofdprijs bemachtigden. Dries Kelderman, Gwen Kelderman en Eric van den Ham gingen in hun categorie met de overwinning aan de haal.

De jeugdatleten waren in Friesland eerst aan de beurt. Gwen Kelderman kwam uit in de D-categorie, de wedstrijdcategorie voor atleten van 7 tot en met 9 jaar. Kelderman had amper last van de koude oostenwind en nestelde zich als meisje keurig tussen de jongens. Overall eindigde ze uiteindelijk als vierde, maar ze kwam wel als eerste meisje over de streep. Het 4 kilometer lange parcours volbracht Kelderman in 45 minuten. Vader Dries volgde daarna haar voorbeeld. Hij deed mee aan de midden lange survivalrun en moest een parcours van 11 kilometer afleggen. Kelderman snelde naar een tijd van 1 uur en 50 seconden en was daarmee de snelste in de categorie veteranen 40+.

Ook in de klasse korte surivalrun was er dit weekend Zwols succes. De eerste startgroep ging er als een raket vandoor en dat tempo konden Harm-Jan Sietsma en Eric van den Ham niet volgen. De achterstand bedroeg al rap een minuut en het bleek lastig om terug te komen. Toch kwam Van den Ham overall nog wel tot een derde tijd en daarmee was hij de eerste veteraan. Volgende week moet Van den Ham alweer aan de bak, want dan wacht een korte survivalrun in Zeist.

Survival, THOR Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws