THOR drie keer op podium in Vollenhove

| 14-11-2016

Survivalrun THOR Zwolle heeft zaterdag in Vollenhove drie podiumplaatsen bemachtigd. Ewout Westdijk zette de Korte Survivalrun op zijn naam, terwijl Eric van den Ham op die afstand als tweede eindigde. Dries Kelderman nam deel aan de Middenlange Survivalrun en werd bij de veteranen knap tweede.

De spannendste strijd van de dag werd gevoerd door Ewout Westdijk en Eric van den Ham. De atleten van THOR Zwolle deden mee aan de Korte Survivalrun en vochten samen om de eindoverwinning. Met nog drie hindernissen te gaan lagen de twee samen in het daknet, waarin Westdijk het verschil maakte. Van den Ham moest een stukje terug in de hindernis en kon daarna de achterstand niet meer overbruggen. Westdijk won en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de nationale competitie. Op diezelfde afstand eindigde Jeroen Bolks als zestiende en snelde Niels Wieringa naar een twintigste plek.

Eerder op de dag was het al de beurt aan de eerste deelnemers aan de Korte Survivalrun. Rond 9.15 uur vertrok de eerste startgroep. Deze atleten moesten het ijs breken om door het water te kunnen. Door het koude water verstijfden de spieren, waardoor er aanspraak werd gemaakt op het doorzettingsvermogen van de deelnemers. Bij de dames leverde het Rudy Vlaming een plaats in de top twintig op. ’s Middags kwam een groep van 35 jeugdleden van THOR Zwolle nog in actie. Zij legden een recreatierun over 5 kilometer af en kwamen bijna allemaal over de meet.

Survival, THOR Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws