Tennis-piramide.nl nieuw Zwols initiatief

| 21-03-2012

De Zwollenaren Freerk Jan Hoekstra en Coen van den Brink hebben een nieuw concept bedacht en ontwikkeld om meer mensen aan het tennissen te krijgen. In hun vrije tijd bouwden de twee Zwolse heren de afgelopen periode aan een online tennis-piramide, die eigenlijk in eerste instantie alleen was bedoeld voor hun eigen vereniging TC ’91 Stadshagen. Maar door het grote succes van het product kan de tennis-piramide nu bij elke vereniging in Nederland worden opgezet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het idee voor www.tennis-piramide.nl ontstond zo’n drie jaar geleden, nadat Hoekstra en Van den Brink wel klaar waren met de laddercompetitie. “Wij vonden de laddercompetitie een niet al te toegankelijk instrument en zagen bij heel veel verenigingen dat dit instrument ook niet meer werd gebruikt”, vertelt Freerk Jan Hoekstra. “Met veel ICT-kennis en met dank aan de wensen en ideeën van alle leden van de vereniging hebben wij uiteindelijk een online tennis-piramide gebouwd, welke nu helemaal op maat voor iedere tennisvereniging in Nederland kan worden opgezet.”

Via de voor iedere vereniging op maat gemaakte site kunnen leden van een vereniging en met één druk op de knop elkaar uitdagen. “Een zeer laagdrempelig systeem en zo flexibel in te richten dat deze echt jaren mee kan. Bij TC ‘91 Stadshagen zijn bijvoorbeeld onlangs de heren en dames samengevoegd in één piramide en zie daar, de uitdagingen vliegen ons weer om de oren. Deze keer maken de tennissers ook kans op prijzen, dus dan wil men er wel voor gaan”, stelt Hoekstra, die van mening is dat de interne competitie voor veel extra dynamiek zorgt binnen de vereniging. “Er zijn al meer dan driehonderd wedstrijden gespeeld en het gaat maar door.”

Bij TC ’91 draait de online tennis-piramide dus al op volle toeren. Maar ook drie andere verenigingen, waaronder het Zwolse PAF, hebben inmiddels serieuze interesse getoond. “Wij, Coen en ik, zetten de tennis-piramide in de markt in onze eigen tijd en zijn momenteel in de avonduren druk om geïnteresseerde verenigingen te ondersteunen bij de lancering van deze interne tenniscompetitie. Het enige doel is om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk leden zich inschrijven, dan is succes honderd procent gegarandeerd”, aldus Hoekstra,

Dat de online tennis-piramide van de twee Zwollenaren goed in elkaar zit, wordt zelfs bevestigd door voormalig toptennisser Jacco Eltingh. “Wij hebben Jacco gewoon een keer gebeld en gevraagd of we langs mochten komen. En hij is inmiddels ook enthousiast over het product en heeft ons onlangs toegezegd mee te willen werken aan de verdere verspreiding van dit product. Wij zijn hem hier zeer erkentelijk voor.” Tennisverenigingen krijgen bij interesse de site geheel vrijblijvend één of maximaal twee maanden op proef. Zijn ze enthousiast dan helpen we ze op alle fronten en nemen alle tijd voor de beantwoording van vragen die er in het begin natuurlijk altijd zijn.” Kijk voor meer informatie op www.tennis-piramide.nl.

© Dyveke Gardenier
PAF, Tennis, TC ‘91 Stadshagen, Jacco Eltingh, Tennis-piramide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws