Tempo A1 kampioen na bizarre ontknoping

| 09-06-2010

De Zwolse hockeyers van Tempo ’41 A1 hebben afgelopen zaterdag voor een sensatie gezorgd in de sub-topklasse. De ploeg van coach Kim Pechler pakte op de slotdag de titel, terwijl bijna niemand daar nog op had gerekend.

Op de laatste speeldag van de competitie ontving Tempo op eigen veld koploper Twente. Voor de Zwollenaren was winst alleen niet voldoende. Tempo A1 moest ook nog eens met minimaal drie doelpunten verschil winnen. Het leek op voorhand een haast onmogelijke opgave. En doordat de Tukkers ook nog eens op een 0-2 voorsprong kwamen, kon alleen een wonder nog voor feestvreugde bij de Zwolse hockeyers zorgen. De thuisploeg moest namelijk nog minimaal vijf keer scoren.

Gelukkig voor Tempo viel de 1-2 nog voor rust, waardoor de Zwolse formatie weer vertrouwen kreeg in een goede afloop. De gelijkmaker stond na vier minuten spelen in de tweede helft al op het scorebord, maar daarna werd er geruime tijd niet gescoord. De bezoekers hadden het heft weer in handen genomen en kregen ook de beste kansen. Maar de defensie van Tempo capituleerde niet. In het laatste kwartier ging de thuisploeg één op één spelen om zodoende meer druk uit te oefenen op Twente. Dat lukte, maar de tijd begon te dringen.

Wat er uiteindelijk in de laatste vijf minuten gebeurde, valt eigenlijk met geen pen te beschrijven. In korte tijd maakte Tempo de 3-2 en de 4-2. De zenuwen vlogen het veld over, de toeschouwers begonnen steeds harder te schreeuwen en in de laatste minuut gebeurde dan toch het onwaarschijnlijke. Uit een strafcorner ging de bal rechtstreeks en schitterend tegen de planken: 5-2! Kampioen! Alles en iedereen rolde over elkaar heen.

Hockey, Tempo ’41

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws