Teleurstellende laatste rally voor Deltion

| 11-11-2011

Het Deltion Rallyteam had hoge verwachtingen van de Euregiorally in Twente, maar moet nu terugkijken op een teleurstellend verlopen weekend. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis gingen voor een podiumplaats, maar het Zwolse tweetal eindigde met hoge snelheid in de greppel. Bolhaar en Kamphuis bleven ongedeerd, maar de Skoda Fabia World Rally Car bleek zo erg beschadigd dat doorrijden onmogelijk bleek. De andere Zwolse twee equipes kwamen wel gewoon ongedeerd over de finish.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink hebben dit rallyseizoen in tegenstelling tot Bolhaar en Kamphuis dus wel succesvol afgesloten. Ze hebben de tweede plaats weten te bemachtigen in de Nissan 350Z Challenge en zijn dertiende in het algemeen klassement geëindigd. De rally in de omgeving van Hengelo telde echter niet meer mee voor het klassement. “Maar zo’n thuiswedstrijd mag je natuurlijk niet missen. De spectaculaire industrieterreinproef en de snelle proeven rond bijvoorbeeld Bentelo zijn echt iets voor de snelle Nissan 350Z.” Kevin Kooijman was dit keer met navigator Marco Hulsman van de partij met de Chevrolet Kalos. Marco is chef-monteur en teamlid van het eerste uur van het Deltion Rallyteam. “Ik heb mijn best gedaan als vertegenwoordiger, ook sportief gezien. Prachtige proeven”, aldus Hulsman na de wedstrijd.

Ondanks de treurige afloop in Hengelo en omstreken wisten Bolhaar en Kamphuis het seizoen op de vierde plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap te eindigen. “Er zat veel meer in. We wilden een keer winnen en de proef voor de exit was er een snelste tijd. Het was gelukkig allemaal blikschade”, aldus Bolhaar. “We houden er een dubbel gevoel aan over ”, vertelt Imo Hundertmark, projectleider van Deltion Rallyteam en de Deltion Autosportklas. “Er is weer volop werk aan de winkel voor de studenten. De komende maanden gaan zij zich naast en tijdens hun lessen richten op het herstellen van de Skoda Fabia World Rally Car, het prepareren van de Nissan 350Z en Chevrolet Kalos en het opbouwen van een vierde wagen.” Deltion verschijnt in het rallyseizoen 2012 namelijk met een tweede Nissan aan de start in de C8 klasse.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws