Tegenstander van Blue Hawks blijft uit

| 17-06-2012

Het honkbalduel tussen het Zwolse Blue Hawks en Caribe 2 uit Groningen is zondagmiddag niet doorgegaan. De tegenstander kwam namelijk niet opdagen. En dat terwijl de Zwollenaren er juist op gebrand waren om iets recht te zetten tegen de Groningers. Op de eerste speeldag van de competitie verloor Blue Hawks immers nipt met 11-10 van Caribe.

© Annet van Raalten

De pupillen van Blue Hawks daarentegen kwamen zaterdag wel gewoon in actie en hadden voor hun twee thuiswedstrijden tegen Giants uit Hengelo bijzonder bezoek. De wedstrijden werden namelijk geleid door hoofdklassescheidsrechter Olav Steijger. Het was voor het eerst in de historie van Blue Hawks dat een scheidsrechter met zoveel ervaring een wedstrijd leidde bij de Zwolse club. Steijger is als scheidsrechter sinds 1997 actief in de hoofdklasse en inmiddels één van de meest toonaangevende umpires van Nederland. Hij was onder meer de plaatscheidsrechter tijdens de eerste Nederlandse All Star Game in 2010.

Daarnaast is Steijger actief geweest op een groot aantal wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en diverse andere internationale toernooien. In 2009 was hij één van de scheidsrechters tijdens het wereldkampioenschap. De scheidsrechter uit Rosmalen zag het Zwolse pupillenteam tweemaal met ruime cijfers winnen van Giants, de hekkensluiter in de tweede klasse A.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws