Team Celeanum wint derde Schoolslag

| 25-10-2010

Met een gemiddelde tijd van 2 minuten en 41 seconden heeft een team van Celeanum (Jesse, Walter, Ruben en Hidde) zondag de derde editie van Schoolslag gewonnen. De jaarlijkse roeiwedstrijd op het Zwarte Water voor brugklassers uit het voortgezet onderwijs in Zwolle wordt georganiseerd door de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV). Met deze roeiwedstrijd wil de ZRZV de roeisport op scholen promoten.

Anita van Harte van ZRZV: “Jaarlijks worden alle middelbare scholen in Zwolle aangeschreven om deel te nemen aan de wedstrijd. Dit jaar deden er 25 leerlingen, verdeeld over drie scholen, mee aan de wedstrijd. Dat lijkt in eerste instantie niet veel, maar toch zijn we tevreden over het aantal deelnemers.” Waarom de roeisport geen populaire sport onder de jeugd is blijft gissen zegt Van Harte. “Over het algemeen worden scholieren eenmaal sneller lid van een voetbal- of hockeyvereniging. Met deze jaarlijkse wedstrijd willen we meer leden voor onze vereniging werven.”

De deelnemers kregen ter voorbereiding vier lessen van anderhalf uur, waarin de basis van het roeien werd geleerd. Op de wedstrijddag roeiden de leerlingen twee wedstrijden, waarin een afstand van 500 meter zo snel mogelijk moest worden afgelegd.

Roeien, ZRZV

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws