TC '91 organiseert toernooi voor goed doel

| 07-02-2012

Tennisvereniging TC ’91 uit Stadshagen organiseert van 19 tot en met 25 maart een benefiettoernooi voor stichting Blessed Generation. Deze stichting runt drie weeshuizen in Kenia, waar ze kinderen opvangen die geen familie meer hebben. TC ’91 hoopt via verschillende acties een mooi bedrag voor het goede doel in te zamelen. Zo zal onder andere het inschrijfgeld naar Blessed Generation gaan.

Blessed Generation is een stichting die drie weeshuizen in Kenia runt, waar de stichting kinderen opvangt die geen familie meer hebben. Deze kinderen wordt een veilig onderdak geboden en middels gezondheidszorg, onderwijs en geborgenheid opgevoed en voorbereid om later op eigen benen te kunnen staan. De belangrijkste gedachte is daarbij dat Kenia door de bevolking van het land moet worden opgebouwd. Voor dit werk is veel geld nodig, wat bijeen wordt gebracht door kindsponsoring, giften en eigen inkomsten. De inkomsten komen onder andere uit de verkoop van reizen en safari’s, maar ook door productie van eigen levensmiddelen.

Initiatiefnemers voor dit dubbeltoernooi zijn Sonja en Remko Schultz. Samen zijn de twee een paar jaar geleden op reis geweest naar Kenia en daar kwamen ze in aanraking met de stichting en de Nederlandse Ria Fenema van de stichting zelf. Er wordt tijdens het toernooi geld opgehaald middels het inschrijfgeld, maar ook door de verkoop van artikelen van de weeshuizen, zoals handgemaakte tassen en CD’s. Daarnaast wordt er een loterij gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. Het toernooi wordt gehouden op het tennispark aan de Oude Wetering in Stadshagen. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.

Tennis, TC ‘91 Stadshagen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws