Tacx Alpe d'Huez-proef bij Stappenbelt

| 16-12-2011

Bikeshop Stappenbelt Zwolle daagt alle sportieve fietsers komende weken uit voor een zware beproeving. De Zwolse wielerspecialist heeft de Tacx Fortius Multiplayer virtuele fietstrainer in de winkel opgesteld en houdt tot en met het einde van het jaar een klassement bij van snelste tijden op de Alpe d’Huez. Een vrije competitie met een waarde van 600 euro aan prijzengeld. Op 31 december om 16.00 uur is de grote finale.

“Meet je met de beste renners of kom kijken hoe anderen zich in het zweet rijden onder het genot van een bakkie koffie”, vertelt eigenaar Edwin Stappenbelt. “Verbeter de snelste tijd of zet voor jezelf de beste prestatie neer op de virtuele fietstrainer. Marco Pantani deed er ruim 37 minuten over, ik krap 70 minuten! Probeer mijn tijd te verbeteren en maak kans op 1 van de cadeaubonnen of Stappenbelt Zwolle wielershirts. Je mag zo vaak proberen als je wilt om je tijd te verbeteren of gewoon eens te voelen hoe de Tacx werkt.”

Bikeshop Stappenbelt is sinds kort een officieel Tacx Test Centre. Daar staat de Tacx VR trainer altijd klaar voor demonstratie en er is uitgebreide kennis over alle andere Tacx fiets- en ergotrainers. Op de virtuele fietstrainer rijd je alle klassiekers die de profrenners ook voor hun kiezen krijgen. Wil je de Ronde van Vlaanderen proberen, of heb je liever Milaan-San-Remo? Een groot aantal geselecteerde wedstrijden zitten in de computer opgeslagen, waaronder ook een tijdrit op de Alpe d’Huez. Die proef staat de komende twee weken centraal.

De Alpe d’Huez, de zogenaamde Nederlandse Berg, is op 6 en 7 juni 2012 ook weer het toneel van het jaarlijks terugkerende evenement Alpe d’HuZes waarbij wordt gefietst voor KWF Kankerbestrijding. Edwin Stappenbelt ondersteunt Team 038 van Bernard Pothof, bestaande uit zeven teamleden. “Met een sportieve knipoog vragen wij deelnemers aan onze Tacx Alpe d’Huez Challenge ook een vrijwillige bijdrage te doen voor het team van Bernard Pothof. Kijk voor meer informatie over de Tacx Challenge en een tussenstand van de deelnemers op www.stappenbeltzwolle.nl.

Wielrennen, Fietsen, stappenbelt.bike

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws