't Hoefijzer: 'Opnieuw beginnen na brand'

| 05-09-2011

Vanuit alle hoeken komen ze, de vrijwilligers van Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer. Met eigen ogen willen ze zien hoe een brand maandagochtend een deel van de manege aan de Hollewandsweg heeft verwoest. Verslagen kijken ze toe. Geys van Keulen, vice-voorzitter van ’t Hoefijzer: “Alles was klaar voor het nieuwe seizoen dat vandaag zou beginnen. Dan verwacht je dit niet. We zullen helemaal opnieuw moeten beginnen.” De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken en heeft inmiddels één persoon aangehouden voor verhoor.

Rond vijf uur vanochtend brak de brand uit. “De buren hoorden iemand brand roepen en hebben 112 gebeld”, vertelt Van Keulen. Toen de brandweer ter plaatse kwam waren de paarden al in veiligheid gebracht. “Gelukkig stonden ze ook buiten, je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ze nog in de manege waren”, aldus de vice-voorzitter. De schade aan de manege valt relatief mee. De grote binnenbak is intact gebleven, dit in tegenstelling tot het kantoor. “Ons hele archief, vanaf het begin in 1973 tot nu, is volledig verbrand. Ook andere documenten en bijvoorbeeld dekens voor de paarden zijn in vlammen opgegaan.”

De gedachte dat de brand mogelijk aangestoken is, zorgt voor veel emotie bij Van Keulen. “Dat je normaal gesproken een brand aansteekt is al erg, maar onze manege? We zijn een stichting die gehandicapten ondersteunt. Dit is gewoon idioot.” Hoe het nu verder moet met de manege weet hij niet. Van Keulen: “Alle mensen die les zouden hebben zijn afgebeld. We gaan nu eerst maar eens met de verzekeraar om de tafel en dan kijken we wel verder. We zullen in ieder geval opnieuw moeten beginnen, dat is wel duidelijk.”

Paardensport, G-sporten, SPG 't Hoefijzer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws