Swol start nieuwe zwemcompetitie goed

| 04-10-2011

De wedstrijdzwemmers van Swol 1894 zijn afgelopen zaterdag goed begonnen aan de nieuwe competitie. In Hardenberg won de ploeg, onder leiding van Gerjan Geerligs en Sander Brat, meteen de eerste competitieronde in de eerste districtsklasse. Doordat de eerste estafette met overtuiging werd gewonnen door de dames van Swol was gelijk de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Er werden namelijk maar liefst 48 persoonlijke records gezwommen. Als Swol dit weet vast te houden, dan zit promotie naar de landelijke C-klasse er zeker in.

Voor de Zwolse ploeg waren in Hardenberg ook meteen de nieuwe zwemmers van grote waarde. Lisa van der Struik zette een stevige tijd neer op de 100 meter schoolslag, waarmee ze vijfde werd. De familie Bolk was ook van grote waarde voor Swol. Gabrielle eiste twee keer een eerste plaats voor haar op, zowel op de 100 wisselslag als op de 100 vrije slag won ze. Broer Michael haalde een eerste plek op de 50 meter vrij in een fantastische tijd van 29.02. Op de 200 meter schoolslag werd hij tweede, achter Swol-zwemmer Thimo Brand. De oudste van de drie, Wivineke, liet vooral op de 100 meter vlinderslag zien dat ze mee kan met de besten. Ze behaalde op die afstand een derde plek. Maar ook nieuwkomers Tess van Berkum, Linda van den Berg en Thijs van Erp, de jongste zwemmer, presteerden erg goed.

De grootste verbeteringen waren er voor Emiel van Essen (200 meter schoolslag), die zijn tijd verbeterde met 25 seconden, en Myrthe Nijkamp, die haar tijd op de 100 meter wisselslag met ruim elf seconden wist te verbeteren. Daarnaast zwom Wouter Overstegen iedereen naar huis op de 100 meter vlinderslag. Met een verbetering van zijn persoonlijke record van 1.12.98 naar 1.07.67 wist hij iedereen te verbazen en eiste de eerste plek op. De dag werd voor Swol in stijl afgesloten met een mooie overwinning op de estafette vier keer 100 meter vrije slag jongens.

© Francin Hoefmans
Swol 1894, Zwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Swol 1894, Zwemmen