Swol laat met Céline Büller van zich horen

| 11-06-2012

Bij het Nederlands kampioenschap synchroonzemmen voor Age-groepen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven heeft Céline Büller een zilveren medaille gewonnen. Céline, duidelijk beter geworden sinds ze extra traint bij het KNZB Opleidingscentrum in Raalte, werd in de categorie Age I tweede bij de figurenwedstrijd. Mede dankzij die prestatie ontving Swol 1894 vervolgens ook startbewijzen voor de solo’s, duetten en ploegen.

De duetten van Age I kenden een bloedstollende finale, waarbij het tot het laatste moment nog spannend was wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. Winst zat er niet in, maar Céline en Stephanie Salimana wisten hier de bronzen medaille weg te kapen. Ook de ploeg van Age I met Kelly van Nes, Britney Roddenhof, Günel Gadzieva, Marit Slot, Berber de Jong, Céline en Stephanie zette een prima prestatie neer en bereikte de vijfde plaats. Bij de solo’s maakte Céline Büller haar weekend helemaal compleet, want daar pakte ze opnieuw brons. Stephanie plaatste zich net niet voor de solo-finales, maar mocht wel voorzwemmen.

Het toernooi begon zaterdagochtend voor Swol al vroeg met de figurenwedstrijd in Age II. In een ijzersterk deelnemersveld wisten de Zwolse meiden zich prima staande te houden, met als beste prestatie een zestiende plek voor Jolinde van Zwolle die daardoor ook mocht deelnemen aan de solo’s, de duetten en de ploeg. Bij de solo’s werd ze tiende. Het duet met Marike ten Brinke kende wat tegenslag, maar gelukkig eindigden de meisjes als elfde en dat was in ieder geval niet de laatste plaats. De groep bestaande uit Jolijn Wildeman, Esmée Slot, Hélène Heersema, Jolinde en Marike liet een prima uitvoering zien en werd zesde.

Swol 1894, Synchroonzwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws