‘Swol 1894 hoort thuis in tweede klasse’

| 21-04-2015

De waterpoloërs van Swol 1894 bereiden zich voor op een knetterende apotheose. In de tweede klasse B strijden er nog drie ploegen om een plaats in de veilige haven, waarvan Swol er eentje is. De Zwolse formatie treft zaterdag directe concurrent ENC Arnhem en heeft aan een punt genoeg om een feestje te bouwen. “We hebben er alle vertrouwen in, maar het is wel een hele spannende wedstrijd”, vertelt interim-trainster Jascha Slot-Eefting.

© Annet van Raalten

De Zwolse waterpoloërs hadden het eigenlijk al in de knip moeten hebben. Afgelopen weekend deed de ploeg vrij weinig onder voor nummer drie OZ&PC, maar er werd toch verloren. In het eigen bad maakte de tegenstander kort voor de tijd de winnende 10-11, waardoor Swol een goal tekort kwam om handhaving te bewerkstelligen. 11-11 Was voldoende geweest. “Dat was doodzonde. We spelen de laatste weken hartstikke goed en ook in die wedstrijd lieten we prima dingen zien. Een punt was zeker mogelijk geweest. En dan waren we binnen”, baalt Slot-Eefting nog altijd van die verliespartij. “Maar het was wel tegen de nummer drie. Die hebben we prima partij geboden en dat biedt hoop.”

Door de nederlaag moeten de Zwolse heren nog één keer vol aan de bak. De ploeg heeft de afloop helemaal in eigen hand, maar toch is de coach op haar hoede. Concurrent en tegenstander ENC Arnhem speelt thuis en heeft hoogstwaarschijnlijk de beschikking over spelers met hoofdklasse-ervaring. De Zwollenaren spelen daar de komende trainingsweek op in. “We trainen veel op bewegen, zodat ons spel niet te statisch is. Als die oude mannen het veld in komen, dan moet je ze moe maken. Dat gaan we proberen”, vertelt de trainster alvast. Slot-Eefting hoopt daarbij de goede lijn van de voorgaande weken door te trekken. Daarin werd er onder andere gewonnen van De Veene en Orca.

© Annet van Raalten

Mocht Swol zaterdag onverhoopt verliezen, dan is er in principe nog geen man overboord. Arnhem passeert dan wel, maar bij een nederlaag van VZ&PC is het immer hosanna. Zij spelen uit bij Livo. “En daar is het altijd lastig”, weet Slot-Eefting. Komt de concurrent daar toch tot een zege en weet Swol geen punt te pakken, dan volgt op basis van het onderlinge resultaat degradatie. Het wordt in ieder geval een zinderende ontknoping, want beide wedstrijden beginnen ook nog eens om 17.45 uur. “Als we het halen, dan gaan we zeker even een feestje vieren. Het was een rotseizoen, maar de opluchting is dan enorm. Wij horen op dit niveau thuis. Daar moeten we zaterdag voor strijden.”

Waterpolo, Swol 1894, Jascha Slot-Eefting

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws