SVI behaalt eerste punt, ook Boys gelijk

| 18-09-2010

Na drie wedstrijden is SVI eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg van trainer Henk Nieuwenhuis sleepte zaterdag op bezoek bij De Esch een zwaar bevochten punt uit het vuur: 3-3. “Vooraf hoop je natuurlijk op de volle winst, maar achteraf ben ik nog zeer blij dat we hier een punt hebben kunnen weghalen”, aldus Nieuwenhuis, die zijn ploeg alweer vroeg op achterstand zag komen. Anders dan in de twee voorgaande duels, die met 0-7 en 0-3 kansloos verloren gingen, toonden de Ittersummers in Oldenzaal wel genoeg veerkracht.

“Met de grote nederlagen uit de eerste twee duels in het achterhoofd, heb ik opdracht gegeven om niet te aanvallend te starten”, aldus Nieuwenhuis. “Hadden we dat maar wel gedaan, want wat we nu deden was precies het tegenovergestelde. We liepen achteruit te voetballen en hielpen De Esch eenvoudig in de wedstrijd. We werden aan de linkerkant overlopen. Na een vroege goal kwamen we gelukkig terug door een doelpunt van Martijn Steenbergen, maar het bleef moeizaam. Voor rust scoorden zij nog tweemaal, dus het zou voor ons weer een lastige tweede helft gaan worden.”

Een andere spelopvatting in het tweede bedrijf bracht SVI zaterdagmiddag uiteindelijk toch nog een verdiend punt. “Ik heb twee technisch vaardige spelers gewisseld door twee harde werkers en dat pakte gelukkig goed uit. We kwamen beter in ons spel en dwongen ook weer kansen af. Via Matthias Odding en Bas Boekema kwamen we vlak voor tijd toch nog op 3-3, waarmee ons eerste punt een feit was. Zoals gezegd: vooraf kom je naar hier voor drie punten, achteraf mogen we blij zijn dat we er één hebben weten te winnen.”

Zwolsche Boys
Promovendus Zwolsche Boys heeft in dezelfde tweede klasse H kampioenskandidaat Sparta Enschede op een gelijkspel weten te houden. Op sportpark Jo van Marle in Zwolle kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. De Zwollenaren bezetten na drie speelronden een zevende plek met een gemiddelde score van vier punten. Zwolsche Boys won het eerste duel, ging de tweede wedstrijd onderuit en speelde zaterdag voor het eerst gelijk. Volgend weekend gaan de groen-witten op bezoek bij Vroomshoopse Boys, dat nog nul punten heeft en laatste staat.

Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws