SVI B1 is vrouwenteam Zwolle de baas

| 27-08-2010

Het vrouwenteam van FC Zwolle heeft donderdagavond een oefenwedstrijd van SVI B1 verloren. In het FC Zwolle Stadion waren de jongens uit Ittersum met 2-3 te sterk voor de ploeg van trainer Bert Zuurman.

FC Zwolle, met de twee nieuwe Keniaanse speelsters Doreen Nabwire Omondi (23) en Martha Karimi (24) in de basis, kon geen vuist maken tegen het makkelijk voetballende SVI. Bij rust keken de vrouwen dan ook tegen een 0-2 achterstand aan. En de achterstand werd kort na rust nog groter. Een schot vanuit de tweede lijn werd in eerste instantie nog gekeerd door doelvrouw Nadja Olthuis, maar in de rebound werd het toch 0-3. Daarna zakte SVI een beetje weg en kwamen de Zwolle-vrouwen wat meer in hun eigen spel. En dit resulteerde in aardig wat kansen.

De eerste kans van FC Zwolle was voor aanvoerder Mariska Kogelman, die na een kort genomen vrije trap net naast schoot. Maar niet veel later was het alsnog raak voor Zwolle. Judith Frijlink zorgde uit een rebound voor 1-3. Diezelfde Frijlink maakte er tien minuten voor tijd ook 2-3 van. Zij anticipeerde prima na wat grabbelwerk van de SVI-doelman. In de slotfase maakte de formatie van Bert Zuurman nog jacht op de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-3.

Voetbal, FC Zwolle, SVI

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws