SV Zwolle wint derby en schuift plekje op

| 14-11-2010

SV Zwolle is zondag als winnaar uit de derby tegen Dieze West gekomen. Op sportpark De Marslanden zegevierde de ploeg van trainer Patrick Wijsman met 3-2. Ondanks een hectische slotfase hield de thuisploeg stand. SV Zwolle leek in de eerste helft een comfortabele 2-0 voorsprong te hebben opgebouwd, maar gaf deze na rust weer weg. Roy Beernink tekende in de 74ste minuut echter alsnog voor het winnende doelpunt. Daardoor klom SV Zwolle naar de tweede plaats in de derde klasse B.

Patrick Wijsman, die na dit seizoen afscheid neemt als trainer van SV Zwolle, was na afloop uiteraard zeer tevreden met de drie punten. “Ik denk dat de overwinning verdiend is en dat het voetbal vandaag heeft gewonnen. Wij hebben geprobeerd te voetballen en dat lukte heel aardig. We kwamen ook op 2-0, maar daarna werd het lastig. Dieze West werd toen veel fysieker en ging over tot hard spel, daar had mijn jonge ploeg het lastig mee. Gelukkig hebben we de overwinning er nog wel uit kunnen slepen, dus al met al hebben we weinig reden tot klagen.”

Het winnende doelpunt kwam zondag van de voet van Roy Beernink. Nadat Dieze West via Mourad Ouali en Mo Asli op gelijke hoogte was gekomen, was het weer de beurt aan SV Zwolle. “Ik denk dat we een kwartier voor tijd een vrije trap kregen op twintig meter van het doel en die schoot Roy prachtig binnen. Hij krulde de bal in één keer in de kruising”, aldus Wijsman. “Daarna werd het duel erg rommelig, mede doordat Dieze West de ballen hoog voor de pot gooide. Maar gelukkig konden we stand houden. Dat duurde nog even, want ik geloof dat er wel acht minuten blessuretijd is bijgeteld. Dat was nergens voor nodig, want ondanks enkele harde overtredingen heeft het spel niet zo lang stil gelegen.”

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws