SV Zwolle steunt fietsactie Niels Horst

| 10-11-2010

Voetbalvereniging SV Zwolle steunt keeper Niels Horst, die op 9 juni 2011 per fiets zesmaal de Alpe d’Huez wil gaan beklimmen na zijn overwinning op kanker. De stadsderby SV Zwolle - Dieze West van zondag 14 november zal in het teken staan van Niels Horst, officieel keeper van het vierde en tevens reservekeeper van zowel het eerste als tweede elftal.

De opbrengst van de lotenverkoop en een bijdrage van zowel het eerste als het tweede elftal wordt direct overhandigd aan de goedlachse goalie. Deze steun kan hij goed gebruiken bij zijn missie, die hem voor een bijna onmogelijke opgave stelt. Hij wil op één dag zesmaal de legendarische Alpe d’Huez beklimmen.

Dat Niels, die inmiddels al vijftien jaar lid is van de club, niet altijd reden tot lachen heeft gehad bleek vlak voor zijn twintigste verjaardag vorig jaar mei. Er werd namelijk zaadbalkanker bij hem geconstateerd. Gelukkig is de Zwollenaar na drie chemokuren inmiddels kankervrij en kan hij de hulp van de club goed gebruiken. Deelnemers moeten namelijk minstens 2.500 euro aan sponsoropbrengsten inzamelen om mee te mogen doen aan de actie van KWF Kankerbestrijding.

Dat de missie van Niels leeft binnen de club blijkt niet alleen uit de actie van het bestuur en van de selectie. Vanuit zowel de voetbal- als de handbaltak van de vereniging heeft de 21-jarige keeper namelijk al aardig wat donaties mogen ontvangen, waardoor de teller voor het KWF inmiddels staat op 3.150 euro.

Voetbal, Wielrennen, Fietsen, SV Zwolle, Alpe d'HuZes, Niels Horst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws