Survivalrun nieuw op scholen in Zwolle

| 17-06-2010

Survivalrun THOR Zwolle en SportService Zwolle hebben gezamenlijk een leerweg opgezet om de sport survivalrun toepasbaar te maken voor het bewegingsonderwijs. De eerste testcase had onlangs plaats tijdens de gymlessen op de Geert Groteschool in Zwolle. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 leefden zich uit op diverse hindernissen en loop- en springvormen, waarbij het opviel dat iedereen het héél leuk vond.

“SportService Zwolle tracht in opdracht van de gemeente Zwolle het beweegaanbod in Zwolle te vergroten. Op basisscholen brengen wij variëteit aan met als doel een bredere oriëntatie, maar daardoor ook een verbetering van de motorische ontwikkeling”, vertelt Koen Tip, duale trainer vernieuwend sportaanbod namens SportService Zwolle. “Dit laatste is essentieel om verantwoord deel te nemen aan het school- en arbeidsproces, aangezien een goed ontwikkeld motorisch vermogen de kans op inactiviteit verlaagt en algemene productiviteit en belastbaarheid verhoogt.”

Eric van den Ham, voorzitter van THOR Zwolle: “Survivalrun kan een ongekende bijdrage leveren aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Het is een veelzijdige hardloopsport, waarbij je onderweg diverse hindernissen moet zien te overwinnen. In deze tak van sport word je uitgedaagd op kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en doorzettingsvermogen.” Vanuit bovenstaand perspectief ontwikkelt THOR Zwolle samen met SportService Zwolle een leerweg om de sport survivalrun toepasbaar te maken voor het bewegingsonderwijs binnen de basisscholen, richting het voortgezet onderwijs en met een link naar de vereniging.

Survivalrun THOR Zwolle is opgericht op 16 november 2009 en traint op het terrein van voetbalvereniging Edon. De stichting biedt een gevarieerd trainingsparcours aan, waardoor je in combinatie met hardlooptrainingen goed wordt voorbereid op deelname aan wedstrijden. De lengte van de wedstrijdparcoursen variëren van 1 tot 25 kilometer en loop je door bossen, akkers en sloten. Je kan individueel, als koppel of als viertal deelnemen aan wedstrijden. Voor meer informatie over Survivalrun THOR Zwolle zie www.survivalrunzwolle.nl.

SportService Zwolle, Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws