Succesvolle start 2012 voor Kwiek en Lenig

| 15-02-2012

De turnsters van Kwiek en Lenig zijn het jaar 2012 goed begonnen. Voor de turnsters in de vierde divisie stond zaterdag 14 januari al de eerste regiowedstrijd op het programma in Emmeloord. De leden van Kwiek en Lenig die uitkomen in de vijfde divisie mochten afgelopen zaterdag ook hun kunsten vertonen. In totaal won de Zwolse gymnastiekvereniging al vijf medailles.

De eerste wedstrijd voor de vierde divisie turnsters vond plaats in Emmeloord en daarbij kwam een groot aantal Kwiek en Lenig leden in actie. Eva Swienink en Mandy Heemstra beten het spits af en lieten beide keurige prestaties zien. Mandy bleef in de eerste drie rondes aan kop van het klassement staan, maar moest door een tegenvallende laatste oefening uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats. Vervolgens kwamen vijf jeugdleden van de gymnastiekvereniging in actie. Naomi Tardy bleek na vier toestellen de terechte winnaar, zij bleef de nummer twee met anderhalve punt voorsprong ruim voor.

In de derde wedstrijd van de dag kwamen junior Lise Drost en de senioren Milou van Assen en Chantal Brand in actie. Lise is eerstejaars junior, maar presteerde prima. Bij alle onderdelen turnde zij mee in de top tien, een prima prestatie. Bij de senioren ging het wat minder. Milou deed wel lang mee in de top tien, maar zakte door een grove fout op de brug uiteindelijk weg op de ranglijst.

Bij de wedstrijden in de vijfde divisie was er veel succes voor Kwiek en Lenig. De instappers Eva Teekens en Michelle Odedo wonnen bij hun wedstrijd respectievelijk goud en zilver. En Hannah Plas eindigde in diezelfde wedstrijd op een tiende plaats, goed genoeg voor een plaats in de finale. Bij de junioren was er tevens succes voor Kwiek en Lenig. Drie turnsters eindigden in de top vijf, waarvan Jolyn Visser met een gouden plak het beste presteerde. Als laatste kwam pupil Luna Nijland in actie. Na vier prima prestaties werd de Zwolse uiteindelijk tweede, waardoor zij op 24 maart deel mag nemen aan de finale.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws