Succesvolle seizoenstart roeiers Boreas

| 15-04-2014

Voor de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Liefst drie van de vier deelnemende Zwolse boten bereikten afgelopen weekend de finale tijdens de Skøll Cup. De twintigste editie van deze tweedaagse competitiewedstrijd had plaats op de Bosbaan in Amsterdam.

Het spits namens Boreas werd zaterdagavond afgebeten door de ploeg ‘Onbepaald’ in het dames ervaren 4+ veld. Met maar liefst 29 tegenstanders wisten zij zich te plaatsen voor een plek in de B-finale. Daarna zette de eerstejaars ploeg ‘Andromeda’ het succes door met een overwinning tijdens de voorwedstrijd en plaatste zich hiermee voor de A-finale. Tijdens de finale van de 1.000 meter wedstrijd wisten zij een tijd neer te zetten van 4:17:05 en werden daarmee tweede. Ploeg Onbepaald roeide in het ervaren veld een 2.000 meter finale en ging met een vijfde plek naar huis.

Op dag twee wist ook ploeg ‘Nikè’ zich te plaatsen voor de A-finale. Na 1.000 meter roeien kwam Nikè in een tijd van 4:30:38 over de finish. De Zwolse ploeg werd hiermee vierde. Hierna was het de buurt aan voorzitter Ka-Kim Lam om de eer van de vereniging hoog te houden in het Voorzitters Skiff veld. Tijdens dit veelbesproken nummer nemen de voorzitters van de studentenroeiverenigingen het tegen elkaar op. Lam kwam na een roerige 2 kilometer met een tijd van 18:05:74 als laatste over de finish. Desondanks was het voor Boreas een succesvol begin van het roeiseizoen. De komende weken zal er wederom veel getraind worden ter voorbereiding op de SRG in Groningen (3 en 4 mei) en de PEiL in Delft (17 en 18 mei).

Roeien, Boreas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws