Succesvolle Rabo-sportdag op De Pelikaan

| 11-09-2010

De medewerkers van Rabobank IJsseldelta en hun kinderen hebben vrijdag op sportpark De Pelikaan genoten van een gezellige sportdag. Helaas begon en eindigde de dag met regen, maar dit ging zeker niet ten koste van de pret en het enthousiasme.

© Annet van Raalten

De oudste kinderen begonnen ’s middags met sportieve spelletjes op het beachveld en de allerkleinsten konden zich in het clubhuis van ZMHC onder andere laten schminken en lekker donderden op een opblaasbaar speelpark. In aanwezigheid van mascotte Pelle en onder leiding van studenten van Landstede en Hogeschool Windesheim hadden de kinderen veel plezier en konden de ouders zich rustig gereed maken om daadwerkelijk te gaan sporten. De kinderen werden tijdens het sporten van hun ouders verwend met heerlijke poffertjes en een clown liet de kinderen met een aantal leuke acts de regenbuien vergeten.

Na enkele woorden van Tanja Geurtse namens Rabobank IJsseldelta en Diederik Meijntjes namens De Pelikaan gingen de medewerkers aan de slag. Zij konden kiezen tussen beachvolleybal en een kennismaking met ultimate frisbee, de nieuwste sport van Zwolle. Trainers van Landstede/VC Zwolle verzorgden het beachvolleybal en Femke Smith verzorgde het frisbee-aanbod namens de vereniging Bluefingers Ultimate. Dit deed zij dankzij medewerking van de Nederlandse Frisbee Bond met versterking van drie jonge professionele frisbee-spelers uit het westen van het land. Na afloop werd door de Rabo-medewerkers genoten van een verzorgde barbecue en keek een ieder terug op een mooie, sportieve en gezellige familiedag.

Na afloop was er nog een verassing voor de eveneens aanwezige directeur Trudy Huisman van Rabobank IJsseldelta. Mascotte Pelle bood haar een Rabobank-vlag aan met daarop alle handafdrukken en namen van de deelnemende kinderen. Deze vlag krijgt een mooie plek in het kantoor van de Rabobank aan de Willemskade in Zwolle.

© Annet van Raalten

Rabobank IJsseldelta en Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan hebben een partnerschap afgesloten. Dit partnerschap kent naast financiële ondersteuning een aantal onderdelen waarop De Pelikaan en Rabobank IJsseldelta gebruik maken van elkaars expertise. Eén van de afspraken is dat De Pelikaan-verenigingen samen met de Rabobank werken aan het thema bedrijfssport. Zo werden er de afgelopen jaren al verschillende zaken ontwikkeld met elkaar. De Pelikaan heeft in 2008 bijvoorbeeld een sportdag georganiseerd waarbij het complete sportaanbod op De Pelikaan in één keer werd gepresenteerd aan de ruim 250 medewerkers en directie.

Sportpark De Pelikaan, Beachvolleybal, Rabobank, Ultimate frisbee

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws