Succesvol rugbyweekend voor Zwolle

| 17-01-2012

De heren en dames van Rugby Club Zwolle hebben afgelopen zondag allebei een overwinning geboekt. De Hanzeladies begonnen het nieuwe jaar bijzonder goed door met 0-54 van de Raving Puma's uit Haarlem te winnen. De mannen van Rugby Club Zwolle wonnen de lastige uitwedstrijd bij Groningen 2. Zwolle had de gehele wedstrijd het initiatief, waardoor de noorderlingen er niet aan te pas kwamen: 10-30.

Hanzeladies had zondagmiddag geen kind aan de Raving Puma’s. Begon het spel nog wat onwennig, na vijf minuten kwamen de Zwolse dames al op een voorsprong. Na het eerste punt was de ploeg ontketend en scoorde voor de rust nog vijf try’s. Na de rust leken de Zwollenaren de concentratie wat kwijt te raken, maar ondanks enkele schoonheidsfoutjes had dit geen invloed op de wedstrijd. Hanzeladies scoorde uiteindelijk nog vier try’s, waardoor er een 0-54 eindstand op het scorebord stond.

Rugby Club Zwolle had een moeilijkere middag. De Zwollenaren gingen op bezoek bij Gronigen 2, dat in de eerste ontmoeting in Zwolle er met de overwinning vandoor was gegaan. Zondagmiddag hadden de Groningers echter weinig in te brengen. Zwolle was meteen scherp in de aanval en zette Groningen direct onder druk, waardoor de ploeg al snel op voorsprong kwam. Groningen kwam nog langszij, maar vervolgens liep Zwolle snel uit naar een 5-20 ruststand. Na ‘half-time’ liep het spel van de Zwollenaren vloeiend, waardoor Groningen al snel geen schijn van kans meer had. Uiteindelijk won de Zwolse ploeg met 10-30.

Rugby Club Zwolle, Rugby, Hanzeladies

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws