Succesvol NK voor Zwolse taekwondoërs

| 21-01-2013

Taekwondo Oude Luttikhuis is afgelopen zaterdag tijdens het Nederlands kampioenschap in Almere voor de vijfde keer in successie uitgeroepen tot beste club van Nederland. In totaal behaalde de club negentien medailles, waarvan acht gouden. “Eerlijk gezegd hadden we dit wel verwacht. We zijn de grootste van Noord-Nederland en doen het gewoon goed”, zegt Ronald Folson, hoofdtrainer van de junioren en senioren in Zwolle.

Vanuit Taekwonde Oude Luttikhuis Almelo en Zwolle deden er zaterdag 28 deelnemers mee, die goed waren voor negentien medailles. Acht keer stond er een teakwondoër van Oude Luttikhuis op het hoogste schavot. “Opmerkelijk was dat dit jaar ook alle trainers van de diverse locaties in Zwolle mee deden”, zegt Ronald Folson, die zelf ook deelnam en won. Naast Folson was er ook een gouden medaille voor assistent-trainer Wim Kloosterman. “In de finale moest Robin Bakker, trainer pupillen en aspiranten in Zwolle, het opnemen tegen zijn assistent Wim Kloosterman. De eerste twee rondes gingen nog gelijk op, maar in de laatste ronde kon Wim versnellen en zijn voorsprong opbouwen, genoeg voor de zege”, aldus Folson.

Taekwondo Oude Luttikhuis behaalde ook nog zeven zilveren medailles en vier bronzen medailles, een oogst die in de lijn der verwachting van Folson lag. “We waren niet voor niets al vier keer de beste club van Nederland. In de dertig jaar dat we nu bestaan, hebben we altijd toptalenten afgeleverd en ook nu zijn we succesvol. We zijn gewoon goed.” Volgens de Zwolse trainer ligt het geheim van het succes vooral in het buitenland. “We zijn een club die meegaat met de tijd, laten ons niet verrassen. We doen mee aan bijna elk internationaal toernooi, zodat we ook kunnen zien wat er in het buitenland gebeurt. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste technieken en kunnen wij daarin meegaan en bijblijven.”

In de vijftien jaar dat Taekwondo Oude Luttikhuis in Zwolle te vinden is, wordt taekwondo in Zwolle steeds populairder. “Taekwondo groeit ook in Zwolle. Op dit moment hebben we in de stad ongeveer vijftig leden, waarvan driekwart ook echt actief en fanatiek taekwondo beoefent. Niet te vergelijken met Almelo, maar daar zijn ze ook al vijftien jaar langer bezig, waardoor het daar een stuk groter is”, zegt Folson, die in zijn jongere jaren gold als een talent. “Ikzelf was vroeger een talent en heb ook internationale toernooien gewonnen. Op dit moment ben ik, net als andere toptalenten, ook trainer geworden. Dat de talenten aan Oude Luttikhuis verbonden blijven, is ook zeker een kracht.”

Taekwondo, Taekwondo Oude Luttikhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws