Succesvol NK atletiek voor Zwolse junioren

| 01-07-2013

Veertien deelnemers en drie gouden plakken. Tijdens het NK Atletiek voor junioren in Eindhoven waren de jonge atleten van PEC 1910 afgelopen weekend op dreef. Duco Furda, Luuk Vos en Thomas van Laar stonden op verschillende disciplines op de hoogste trede van het podium en namen zodoende een gouden plak mee terug naar Zwolle.

De primeur was het afgelopen weekend voor Duco Furda. Duco kwam uit op de 400 meter horden voor B-junioren en was in de series al de snelste van het veld. Ook in de finale was de jonge atleet de snelste en liep hij niet alleen naar het goud, maar was zijn tijd van 56:08 ook goed voor een nieuw persoonlijk record. Een dag later was het de beurt aan Luuk Vos en Thomas van Laar. Laatstgenoemde kwam uit op de 800 meter voor A-junioren en kwam in een tijd van 1:55:95 als eerste over de streep.

Luuk Vos was de beste op het onderdeel kogelslingeren voor B-junioren. In zijn eerste worp liet Luuk het deelnemersveld al ver achter zich door de kogel over de 51 meter te gooien, maar kogel drie ging nog verder. Met een afstand van 51.82 meter verbeterde de Zwolse atleet zijn eigen clubrecord en zorgde zo voor het derde en laatste Zwolse NK-goud van het weekend. “Wat een weekend voor onze junioren in Eindhoven. Met een oogst van drie gouden medailles op veertien deelnemers is dat natuurlijk een prachtige score”, zo valt te lezen op de website van av PEC 1910.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws